Geocaching

2018-04-08T10:00:00+02:00

INSPIRATIONSGRUPPEN i Dacke Scoutdistrikt bjuder in till
Geocaching i KALMAR
Efter succéer de senaste tre åren kör vi ännu en hajk på temat Geocaching! På kvällen den 6 april samlas vi i Tallhagens lokaler. Det går bra att droppa in från 18.00. För de som vill kör vi en introduktion i Geocaching på fredagskvällen, så att ni som kanske inte provat på detta tidigare är helt med på vad det är resten av helgen kommer innehålla. Vill man ge sig ut redan på fredagskvällen går det också bra! Vi kör en gemensam avslutning efter frukost på söndagen, vi gissar kring 10.00. Helgen är öppen för äventyrare och uppåt (äventyrare och utmanare behöver dock ha ledare med sig). Det går bra att delta under delar av helgen.
Vi tänker oss ett ganska öppet upplägg på helgen eftersom det finns stora möjligheter att bege sig åt det håll som ni själva vill. Vi kommer bjuda på grillad korv på fredagskvällen och frukost på lördag och söndag, men all annan mat ordnar ni på egen hand, eftersom det inte är säkert att alla är vid lägerplatsen vid samma tider under helgen. Det går att handla mat i närheten utan problem, både Lidl och ICA ligger på gångavstånd. Det finns möjlighet att slå upp tält/vindskydd vid stugan och även ett mycket begränsat antal sovplatser på golvet inomhus.
Helgen är kostnadsfri för medlemmar i Dacke Scoutdistrikt, men scouter från hela Sverige är hjärtligt välkomna. Kommer du från en kår som inte tillhör distriktet betalar du 50:- på plats.
Eventuella frågor skickas till tobias.bernhardsson@dackescout.se.
Anmälan görs via följande länk senast 30 mars: https://simplesignup.se/event/125360
Minsta antal för att hajken skall genomföras är 8 deltagare.
Hoppas vi ses!
Vad är då Geocaching? Geocaching är en sysselsättning som passar för alla som äger en bärbar GPS-enhet. Man kanske kan kalla det för en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt. Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna som viktigaste innehåll. Så noggranna koordinater som möjligt till gömman publiceras, ibland tillsammans med ledtrådar, på en webbplats på Internet. Intresserade kan sedan leta upp gömman, geocachen, och anteckna sig i loggboken. När man är uppkopplad nästa gång loggar man också på sidan på nätet, så att alla kan läsa loggarna utan att leta upp gömman i fråga. Du hittar mer information på www.geocaching.se eller www.geocaching.com