Almö lägerplats

Dacke Scoutdistrikt förfogar över en fast lägerplats på Almö.

– mitt i Blekinges fantastiska skärgård!

almox3

Almö lägerplats ligger inbäddat i grönskan på en halvö söder om E22, på väg ut mot Hasslö. Det är ett naturskönt område, med havet och badstranden alldeles intill. Lägerområdet ligger i en terräng med både ängar (där man kan ha tävlingar) och lummiga ekar som ger svalka varma dagar. En bit från lägerområdet finns en lägerkyrka, där det har varit både bröllop och dop. På andra sidan halvön finns lägerbålsplatsen, vackert belägen på en berghäll precis invid vattnet. Det finns el, telefon och vatten framdraget till området, bilparkering cirka 500 meter bort, och det är ungefär 700 meter att gå till badstranden. Har ni båt och vill segla till Almö finns det möjlighet till förtöjning i närheten av badstranden. Vid E22:an mellan Karlskrona och Ronneby finns vägvisare mot Almö. Länsväg 673 genomkorsar naturreservatet som lägerplatsen är en del av.

PRISER

Avgiften för att hyra Almö Lägerplats är 50 kronor per scout och vecka. Då ingår både el och vatten!

Visa större karta

Bräkne-Hoby ansvarar för drift och underhåll av Almö Lägerplats.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Både bokning och frågor hanteras av:  Uffe Håkansson -Bräkne-Hoby Scoutkår
E-mail: uffe@hobyscout.se 0761-09 40 47