Påverkanstorg 2017

Sidan uppdaterades 2017-10-20 kl 23:13.

Denna och underliggande sidor är nu arbetsdokument för styrelsen. Inga fler kommentarer kommer att tas med på stämman.

PÅVERKANSTORGET ÄR ÖPPET fram till 23:59:59. Kommentarer postade efter klockslaget kommer inte att beaktas.

Välkomna till påverkanstorget inför Dacke scoutdistrikts distriktsstämma 2017!

Hur länge är påverkanstorget öppet?
Påverkanstorget kommer vara öppet för alla scouter i Dacke scoutdistrikt fram till och med fredagen innan stämman. Alltså fram till och med 2017-10-20. Därefter kommer torget plockas ned för att styrelsen ska hinna sammanfatta alla kommentarer, ändringsyrkanden och tilläggsyrkanden under lördagen så att det finns färdigt på stämman söndagen den 22 oktober.

Vad finns på påverkanstorget?
Alla  handlingar som skulle finnas på ett traditionellt påverkanstorg finns tillgängliga här till vänster. Punkter som ej är med på ett traditionellt påverkanstorg finns inte heller tillgängliga på detta elektroniska påverkanstorg, exempelvis val av justerare osv.
Handlingar finns självklart i sin helhet för nedladdning här nedan också för den som så önskar.

Hur går det till?
Du läser i lugn och ro igenom handlingarna, antingen hemma själv eller tillsammans i patrullen eller i hela scoutkåren. När det sedan är något som du vill ändra eller lägga till så skriver du en kommentar. Du får gärna skriva om det är ett ändringsyrkande eller ett tilläggsyrkande eller om det bara är en kommentar. Låt oss illustrera det hela genom den påhittade punkten i verksamhetsplanen: ”Dacke scoutdistrikt ska köpa in 100 bananer och äta 2018.”

Ändringsyrkande:
Scout Scoutson i Scoutiga scoutkåren yrkar på ändringsyrkandet:
att Dacke scoutdistrikt ska köpa in 100 äpplen och äta 2018.

Tilläggsyrkande:
Scout Scoutson i Scoutiga scoutkåren yrkar på tilläggsyrkandet:
att Dacke scoutdistrikt ska köpa in 100 bananer och 50 äpplen och äta 2018.

Kommentar:
Scout Scoutson i Scoutiga scoutkåren tycker det är bra att Dacke köper in och äter frukt.

Det går även utmärkt att svara på en kommentar. På detta sätt kan vi ha en dialog och två liknande ändringsyrkanden kanske kan diskutera fram till en jämkning (överenskommelse).

När ni skriver något genom att fylla i kommentarfälten, under respektive handling här till höger, är det viktigt att vi alla håller en god ton. Självklart måste vi moderera torget och plocka bort stötande och opassande innehåll. Utnyttja nu er demokratiska rättighet och gör er röst hörd!

I fältet namn skall ert för- och efternamn samt scoutkår anges! Är ni flera från samma kår som vill skriva samma sak kan ni skriva flera namn.

Frågor: Henrik – Distriktsordförande
              Nicklas – Webmaster